Onze dieren

Betje de koe

Betje, Kees, Emke, Anneke, dit zijn nog maar een paar namen van onze koeien. Wist u dat ieder kalfje automatisch de naam van zijn of haar moeder krijgt met een opvolgend nummer? Er zijn op onze boerderij zo’n 60 koeien en 30 kalfjes. De koeien zijn zwart- en roodbonte Holsteiners en vele kruislingen met de Yersey-koe. De koeien worden gemolken door een robot. Van april tot december lopen de koeien lekker buiten in het weiland, de rest van het jaar staan ze op stal. Het hele jaar door krijgen de koeien om de beurt een kalfje. Er zijn dus altijd wel kalfjes op de boerderij te zien.

Mientje het schaap

Alle schapen hebben een nummer, maar een groot aantal heeft ook een naam zoals Mientje. Haar moeder was ooit een erg klein lammetje dat met de fles werd grootgebracht en toen de naam Ieniemini kreeg. Er zijn op de boerderij ongeveer 120 schapen. De schapen zijn allemaal kruisingen met het Friese Melkschaap, een ras wat het meest geschikt is om te melken. Door het kruisen van dit ras met schapen van het Zwartbles, Texelaar en Swifter ras hebben we sterke schapen die goed melk geven gefokt. De verschillende rassen zijn nog steeds goed te herkennen in onze gevariëerde kudde. De schapen grazen altijd, behalve tijdens de lammertijd, buiten in de weilanden.

Helena de pony

Voor de gezelligheid zijn er op de boerderij ook de geiten Willemien en Beatrix, pony Helena, kippen, ganzen en de poes Mindy.