Kaasmakerij

Op onze boerderij melken we schapen en koeien. Van hun verse volle melk maken wij op ambachtelijke manier schapen- en koeienkaas. De kaas wordt in onze boerderijwinkel, in onze webwinkel en bij andere winkeliers op het eiland verkocht. Ook wordt onze kaas bij meerdere eetgelegenheden op het eiland verwerkt in allerlei heerlijke gerechten.

Het maken van kaas

Kaasmaken is een proces waarbij de melk wordt gesplitst in vaste stof (de uiteindelijke kaas) en water. Dit proces duurt een aantal uren, afhankelijk van welke kaassoort er wordt gemaakt. Als u onze boerderij bezoekt kunnen wij u hier alles over vertellen en u onze film over het proces van gras tot kaas laten zien.

De kazen die wij maken

Op onze boerderij maken we zowel koeien- als schapenkaas. Daarnaast maken we ook onze specialiteit, een kaas gemaakt van koeien- en schapenmelk. Hieronder zie je welke kazen wij nog meer maken.

Kaas van Terschelling op de plank

Koeienkaas Boer Willem

De kaas van onze koeien heeft een opvallende romige, volle smaak door het hoge vet- en eiwitgehalte in onze melk doordat wij veel Yersey koeien melken. De kaas is er in naturel en zeekraal.

Schaap-koekaas Betje 28

Een combinatiekaas van onze beide diersoorten, schapenmelk en koeienmelk samen in de kaastobbe, voor ons bedrijf een logische keus en het resultaat is een geweldig romige, smeuïge kaas.

Schapenkaas

Goudse kaas van schapenmelk is voller, romiger en steviger van smaak. Wij maken onze schapenkaas van volle melk. De kaas is er van jong tot oud, met allerlei kruiden zoals fenegriek, lamsoor, zeekraal en zelfs Truffel.

Verse schapenkaas

Verse schapenkaas wordt ook wel Friese of natte schapenkaas genoemd. Deze witte, niet gerijpte kaas wordt vers, direct na het maken gegeten. Traditioneel op roggebrood met wat peper en zout, maar op een toastje of cracker met bijvoorbeeld wat honing is hij ook heerlijk. Het is een romige, zachte kaas die heel naturel en puur naar de schapenmelk smaakt.