Activiteiten

Wat is er te doen op de boerderij?

Op de boerderij is altijd wat te beleven! Met de boer de dieren voeren, schapen halen of melken, schapen scheren, de dieren aaien en knuffelen, een lammetje de fles geven of rondcrossen op 1 van de vele skelters en trekkertjes.

Vanwege onze drukke werkzaamheden zijn er op het moment geen kijkdagen en rondleidingen op de boerderij.

Kijkdagen

Op bepaalde datums is de hele boerderij open voor publiek. Afhankelijk van het seizoen zijn er demonstraties als schapenmelken, schapen scheren, schapendrijven met Border Collies, met de boer de dieren voeren en uit het land ophalen, etc. Er is een fotospeurtocht, een film over het kaasmaken, skelters en trekkertjes, spellenweide, natuurlijk alle boerderijdieren om te aaien en knuffelen en de melkrobot melkt de koeien.

Rondleidingen

Wij geven regelmatig rondleidingen op onze boerderij, waarbij wij vertellen over het leven en werken op de boerderij, de melkrobot, de koeien en schapen en andere dieren, het weidevogelbeheer, het kaasmaken, etc. De rondleiding wordt eventueel uitgebreid met het bijwonen van het schapenmelken, kaasproeven, vrij spelen of een demonstratie afhankelijk van het seizoen en de daar bijbehorende activiteiten. In onze agenda op de homepage ziet u wanneer en welke rondleiding wij geven. Voor groepen maken wij graag passende rondleidingen afhankelijk van uw interesse en hoeveel tijd u wilt besteden.

Wat is er nog meer te doen in de buurt?

Op Terschelling is het strand altijd vlakbij maar als je even een frisse neus wil halen kun je lopend naar de dijk en een kijkje nemen aan de wadkant. Ga je er liever op uit of ben je liever actief bezig dan is er een hoop te beleven.

Paintballen

Vlakbij, op ongeveer 500 meter afstand, kun je met vrienden en familie gaan paintballen in het bos. De locatie bevindt zich in het bos vlakbij de motorcrossbaan, richting Paal 8.

Strand

Vanaf onze camping fietst u in ongeveer 10 minuten naar het mooie brede strand van West aan Zee, ook wel Paal 8 genaamd. Hier is ook een mooi nieuw strandpaviljoen waar u een hapje kunt eten of met een glas wijn kunt genieten van de zonsondergang.

Duinmeertje

Op ongeveer 500 meter vanaf de boerderij is het Duinmeertje. In het meertje kunt u heerlijk zwemmen. Voor kleine kinderen is er een ondiep afgezet stuk. Op het gras of op 1 van de strandjes rondom het meertje kunt u zonnebaden.

Midgetgolf

Op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij vindt u midgetgolfbaan De Richel. Hier kunt u midgetgolfen, er zijn speeltoestellen en u kunt hier een lekker hapje eten of iets drinken.

Pizzeria Isola Bella

Voor de boerderij ligt pizzeria Isola Bella met een ruim assortiment pizza’s, Italiaanse gerechten, heerlijk zelfgemaakt ijs en ook vlees- en visgerechten is dit een geweldig plek om een keer te gaan eten of af te halen tijdens uw vakantie.

Meer activiteiten

Er is nog veel meer te beleven op Terschelling, eigenlijk is het teveel om op te noemen. Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is op het eiland, met de familie, vrienden of gezellig met zen twee? Bekijk hier nog meer activiteiten op Terschelling.